Djurvårdshuset Strömma Dag 1

Idag har vi fått gjort lite småsaker.

Vi började dagen med att ta in alla matskålar, diska ut dom och ge alla djuren ny mat. Efter de skulle vi byta vatten till alla djur och även spraya de terarier med vatten. Efter de va de dags för dagen rengöring. 2 marsvinsburar, en gerbilbur och en stor marsvinsinhägnad på golvet. Allt de gick på ca 1 timma. De gick väldigt fört när man var 2 =)

Nästa uppgift att göra innan vi skulle gå på lunch var att städa ett akvarie. Usch de va skitet. Men men, bra gick de iaf. Sedan var de lunch.

Efter lunchandet så skulle vi städa ett till akvarie. De va inte lika smutsigt som de som vi städade innan lunchen. Efter vi var färdiga med vårat akvarie så skulle vi ut och plocka grenar, maskrosblad och gräs till gnagarna. Efter detta skulle vi göra de äckligaste jag någonsin varit med om, städa hon spindels och skorpionens mat, syrsorna. Usch, jag hatar sådana äckliga saker. Sedan på eftermiddagen var det utfodring som gällde. Först gräs mm till gnagarna och sedan syrsor till spindeln och skorpionen och avän klockgrodorna. Klogrodorna och nästan alla fiskar skulle ha röda mygglarver... Fan de e ju äckligt. Vissa andra fiskar skulle ha en massa annan grön gojs, som jag inte kommer ihåg vad den heter =P

Men de va väl dagens arbete =P

Over and out!

Ebm dag 5

Idag blev de inget Ebm för mig...Vaknade med feber och illamående. Inte trevligt. Men hoppas de har haft det bra utan mig =P Antagligen har de haft det bättre utan mig, måste vara jobbigt att ha en praktikant på sin arbetsplats dragandes.

Har fått praktikplats tills i sommar. På en kennel i vallda =)   De kommer nog bli skit kul. Ingen stor kennel, men hon är med på utställningar och åker även ner till sin uppfödare i skåne. Så de får man ju följa med på isf. De blir nog skit bra   =)

Men nu ska jag kolla vidare på hockeyn =)
Sov gott senare!

Ebm dag 4

Idag har de varit lite mer att göra. Började med att göra rent hos kaninerna i bur och lösdrift. Och de tog hela förmiddagen. Efter rengöringen så var de alltså dags för lunch. Efter lunchen gick jag upp igen och dågjorde jag rent hos grisarna. De va en box och efter de så skulle jag göra rent hos fåren. De va bara att skrapa ihop allt skitet och sedan på med högtryckstvätten på utegården hos fåren. Jag höll säkert på  45 min med den där jävla högtryckstvätten. Efter de va de fikarast..eller ah, vi tog en kopp te. Efter de så var de dags för matning. Matninga av gris och får då. De tog ca 30 min och sedan var vi klara för dagen. SKÖNT att sluta så tidigt kan jag ju lova.

Mår inte bra, undrar om det är efter ett rivsår jag fick från en katt igår. Det kan ju vara så...eller kankse inte, då skulle jag nog ha haft feber. Eller jag vet inte. Vi får väl se vad som händer och sker!

Nä, nu ska jag fan lägga mig, mår jätte illa! Puss

Ebm dag 3

Idag gjorde man inte så mycket heller. Jag var med Mariette på morgonen, som de andra dagarna, och bytte vatten till råttorna. Vi fick även avliva lite råttor...Tråkigt men sant =( ...
På eftermiddagen skulle jag och Carro byta ställe så att säga. Hon skulle ner till smådjuren och jag skulle upp till stordjuren. Där har de råttor, hundar, katter, grisar och getter.
När jag väl kom upp dit så fick jag börja med att städa inne hos ett gäng katter. Sopa golvet och ta ut 4 kattlådor. De gick fort och smidigt så det var inget problem. Sedan blev klockan ett och då var det dags att släppa ut katterna i gången så att de fick springa av sig, leka och kela. Då får man sitta med dom och titta till dom, leka med dom och även kela med dom. De va mysigt de =)

Efter de så var de matdags. Då skulle alla katterna ha mat och de tog inte lång tid innan en annan grupp med katterna skulle ut i gången. De va ute en stund och sedan skulle ytterligare en grupp med katter ut i gången. Undertiden som den sista gruppen var ut i gången så matade jag och en man grisarna och fåren. Sedan stängde vi in katterna och gick hem för dagen. Vi slutade 14.30 idag...skönt!

Ebm dag 2.

Idag hände de inte så mycket annat till skillnad från igår..

Idag gick jag och Mariette och lämnade råttungar till ett par forskare eller något. Sedan städade vi lite inne i rummet där råttorna är. Och så bytte vi filter i väntilerna i rummet och ett annat rum.

Sedan gjorde vi inte så mycket mer så vi var klara 10.30 och skulle ha lunch 11.30.

Typ 12.30 så gick jag och Ivan iväg och skulle fortsätta städa burarna till mössen. De gick bra och de tog ca 2 h sedan skulle vi bara städa upp efter oss och så slutade jag vid 14.45 idag =)
Slapp dag =)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hebbe: Ja de e prektik ; )

Ebm dag 1.

Dagen började, kl: 08.15 med ett varmt och öppet välkomnande av en kvinna som heter Ewa. Hon berättade lite om EBM och deras verksamhet och så berättade hon lite om att Strömma har så trevliga elever och att de har så trevlig personal. Det va ju roligt att höra =)

Efter vi hade pratat med henne så fick jag och Carro gå upp och sätta oss i ett konferansrum och vänta på en man som var veterinär och han hette Hamid. Han var jätte bra att lyssna på.

Efter det så fick vi en rundtur i byggnaden, den va sååå stor. Sedan skulle vi träffa de vi skulle vara med. Jag började hos gnagarna med en kvinna som jobbar halvtid. ( Mariette ) Med henne gjorde jag inte så mycket, jag fick kolla på när hon bytte burar hos råttorna. Man tömmer inte ut de gamla burarna utan man tar nya från disken. Så jag fick veta lite vad de gör i aveln och sådant.

Kl. 11.30 va de lunch och egentligen har men 30 min lunch men idag hade jag 1 h...Efter lunchen va jag med en man som heter Ivan. Med honom så gick tiden skit fort. Vi stod och bytte burar till mössen i en och en halv timma och de kändes som 30 min. Vi snacka om allt mellan vad man skulle ha till burarna till inavel. Tillslut slutade både jag och Carro vid 14.50 och så va den dagen över!

Imorgon börjar vi vid 8 igen.         

Stressiga dagen.

Denna dagen har varit ett helvete rent ut sagt. Stressigt som fan har det varit och jag är sjukt trött. Gick upp 05.45 bara för att åka från jimmy i morse och e redan SJUKT trött.
Idag har det varit typ fullt upp med projekt, redovisningar mm... Och jag har två prov imorgon...kommer säkerligen gå åt helvete, men de märker vi då =P
Engelska grammatikprov och företagande prov står näst på tur.
Inte roligt!

Skulle egentligen velat rida idag men de går ju inte...Måste kolla med sandra om hon kan fixa blommor tills imorgon också! 3:orna tar ju studenten imorgon vid 2. De kommer bli känslomässigt och läskigt. Vi är därmed störst på skolan imorgon...De kommer kännas Jätte konstigt... De är lixom bara ett år kvar och DE kommer gå FOOORT! Usch, man blir lite rädd bara man tänker på det, men ändå längtar man tills de året har gått =)

 Ikväll blir det diplomutdelning tilll 3:orna. Synd att inte Johanna Holm ska vara med ikväll =(   De e lite tråkigt =(   Men så kan de vara om föräldrarna måste ha hjälp hemma inför den stora dagen i deras liv =)
Tänk när man står där själv...Nä nu kommer jag inte på läskiga spåret igen =S

Nä, de blir nog kolla på film och sova sedan. Ska bara äta först, men de e jätte långt kvar innan mat...de e fika nu vid 20 över ifs men ändå...Men bulle e gott =D

Nää, nu ska jag göra nått av mitt liv =P

Ha en superbra eftermiddag! Puss puss

Träningsvärken =(

Ja, tro mig, den har kommit och suttit i hela dagen. Jag går som en gammal kärring som e 287 år gammal =P
Men jag visste inte att jag hade magmuskler kvar, men d hade jag tydligen =P  Ja har svin ont =O

På tisdag blir de till ed och byta till en mindre stav i navlen. När navlen har läkt så ska jag byta till en större stav, alltså töja ut de gamla hålet fast med den gamla tjockleken på den "nya" staven =P

Nä, nu ska jag sova =)

Hebbe: Du e tjockare än mig ; )

Jag vet att jag lever...

Idag har det varit en jobbig men rolig dag. Jag har fått reda på att jag lever =P


Idag har jag haft full dag i skola och lektioner hela dagen =( Inte så kul, men måste man så måste man...
Men iaf, sista lektionen så hade vi idrott och vi spelade då brännboll. Vi var 6 i mitt lag och de andra var med 6 pers =)  Levin ( killen i klassen ) var inte här idag och vi hade så JÄKLA kul på idrotten =D   Mitt lag vann med tt antal poäng =) Vi var super bra..

Men till saken..! Jo, jag som ALLID springer och håller på, eller inte, sprang ju idag då och de skulle jag egentligeninte ha gjort.. Mina ben kunde ju inte bära mig efter e =P  Jag sprang och sprang, men kul som fan hade jag =)   Sedan efter de så skulle jag med sandra hem och Motionsrida Simson ( hennes häst ).
De gjorde ju de hela mycket bättre...eller inte...redan nu har jag träningsverk... Jag vill inte veta hur jag kommer se t imorgon. Jag kommer ju gå som om två hästar har tvångsknullat mig i röven för fan =P   De kommer inte vara en vacker syn...tro mig =P
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu ligger jag i sängen och tänker på söt...Jag vet inte om jag trodde på kärlek i första ögonkastet, men kanske nu...jag vet inte... =P Vi får väl se vad jag kommer fram till =)  Han e ju hhelt underbart söt =) Och spec. när jag e hemma hos honom. ( Varje helg eller nåt =P ) Han städar ju inte, utan de får jag göra ; )   Men tro de eller ej, jag tycker om att gå och småpilla lite =)   De e ju bättre att göra de hos honom än at göra de hemma på mitt egna rum =P   Men han e helt underbar <3
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
På frdag blir de hem, kanske att Jimmy följer med, och slappa..
På lördgag blir de först konfirmatin. Martin, min kusin, konfirmerar sig =)   De kan ju bli myspys de =)
Sedan på kvällen, på lördag, så kommer för hoppningsvis Sandra ner =)   Då blir de väl att vi sitter hemma hos pojken. Kolla på film och så =)   De kan ju bli myspys =)  

Hoppas bara hon sover hårt    ;  )


Dagen som varit...

Jag blev väckt inatt vid 4 av ett drägg som kom in i lägenheten =P   Full va han också =P Men så kan de gå...
Somnade om vid 6 och sedan gick vi upp vid 9...

Dagen blev fylld med slappande och sedan bar det hem till Mammi =) 
Vi lagade, alla, mat ihop =) De va mysigt  =)

Vi åkte tillbaka nu ikväll och nu sitter vi här...lyssnar på musik och jag funderar på att inte göra en blåbärspaj ikväll...de blir nog lite sent tyvärr =P Men så kan de gå   =)

------------------------------------------------------------------------------------------

Hebbe, Jag tycker att du ska komma hem nu så vi kan ta en roadtrip i min bil ;) nää men jag saknar dig faktiskt här nere (L)
  Kom hem NU!!!   Saknar min lilla gris! =)

Drömmen...

Dröm - Natten till 1/5-08

Jag fick reda på att jimmy skulle spela med bandet tidigare den dagen. Jag blev självklart orolig att detta va sista gången man såg av våran "kärlek". Fredagskvällen kom och Jimmy åkte iväg. Jag satt hemma och nästan grät för att jag var så orolig att förlora honom.

Jag satte på tv:n och där, på lokala Göteborgskanalen var han, jimmy. In ibland en massa folk stod han och tog emot aplåder och rop från hans fans. Resten av bamdet syntes inte till. Nu var de dags för en tjej att komma frm till Jimmy.  Med bara ett kravallstaket mellan dem räckte hon över em present till Jimmy. Kameramannen som Fångade allt på bil var snabbt där och filmade medans Jimmy öppnade paketet. Presenten bestod utav en almenacka med den där tjejen på bilderna. Tjejen som hade gett honom almenackan posserar naken på bilderna. Jimmy vet inte om att jag sitter och tittar på detta så jag skickar ett sms där de står "Glöm det"!
Han ringer senare upp och frågar vad jag pratar om. Jag svarar: Tjejen, du kan glömma att hon får sitta på våran vägg. Dår förstår han att jag har sett honom på tv:n. Han säger med en fölöjligad ton: Med det hade väl inte varit så farligt om hon satt där eller?! Inte så farligt, säger jag med en höjd ton. Tänk om jag hade haft nakna män på våra väggar? Jag hade inte brytt mig så mycket, säger Jimmy. Jag svarar med en arg ton: Nä, de e möjligt, men nu råkar det vara så att jag bryr mig!

Jag nämner för JImmy att jag vill åka till fjällen från lördagen till söndagen, en dag med mamma och pappa. När vi har diskuterat en stund så måste vi parkera om bilen på gården. Mamma kör runt bilen, runt kullen som bilen står parkerad på, kör upp på den branta backen på andra sidan, medans jag säger till JImmy att hålla i sig ordentligt. Bilen gör en BackFlip mot kullen och sedan står vi nyprkerade!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så kan en helkonstig dröm se ut =P

Nu sitter man hemma hos Jimmy då, men han är och spelar med bandet...Jag kan inte komma in på Puben som de spelar på...de suger riktigt mycket...Hatar att alla e 18 utom jag =( Fan!

Men men...Nu ska jag ut och röka! Ha de bra alla! puss puss

RSS 2.0